Р Е Г Л А М Е Н Т

Право на участие имат всички любителски школи, клубове и състави, изучаващи български хора (от начинаещи до напреднали). Облеклото при представянето е по желание на участниците. Всеки участник трябва да заплати такса в размер на 8лв. За клубове участвали 2 поредни години, на третата заплащат 50% от такса участие (4лв) .Клубове,чиито ръководители са членове на Асоциациата на хореографите в България ползват 10% отстъпка от таксата и заплащат по 7.20лв.Ръководителите на групи не заплащат такса участие.
Фестивалът ще протече в три части. Първата част ще се проведе в залата на градския стадион. Представянето се състои от две хора, като едното е желателно да е от областта, от която идвате, а другото - по ваш избор. Общата продължителност трябва да е до 6 мин. Музикалният съпровод  да бъде на CD или флашка. Организаторите не носят отговорност за авторското право на музикалните съпроводи; Втора част - Парад дефиле с жив съпровод което започва от градския стадион ,с участието на всички групи.Третата част от фестивала ще се проведе на площад "Николай Гяуров" в центъра на града . Там участниците трябва да изпълнят 6 общи хора от 6-те  фолклорни области.Хората се танцуват едновременно от всички участници.

Сворнато-Родопска
Малешевско-Пиринска
Дайчово-Северняшка
Трите пъти-Тракийска
Селско шопско-Шопска
Варненско-Добруджа

Няма ограничение в броя на изпълнителите. За участието си всяка група ще бъде удостоена с грамота, а всеки участник във фестивалната програма ще получи сандвич и минерална вода от организаторите.2014 - Всички права запазени